Sunday, January 10, 2010

Laptop Dell Inspiron 1440







Semalam hari sabtu saya dan isteri pergi ke PC Fair 2010 di Stadium Indera Mulia Ipoh. Tujuan pergi ke sana untuk melihat gajet terbaru PC yang terdapat dipasaran. Ramai sungguh manusia berada disini.

Penulis memang suka bab bab komputer ini. Peminat setialah katakan berkaitan barang barang komputer. Penulis ke sana dengan satu tujuan....mendapatkan sebuah laptop yang sesuai dengan bajet yg ada. Pilihan penulis pada kali ini adalah DELL INSPIRON 1440 berharga RM1799. Cantik laptop ini. Yg bestnya..windows 7 original...ada cd dibekalkan untuk itu..Cd driver pun diberi..senang kalau masalah kemudian hari..
Penulis juga suka dengan barang free yang diberikan sebanyak 20 jenis...banyak...
Kesimpulannya...memang berbaloi dengan nilai wang yang dilaburkan...



6 comments:

  1. Aza..aku pun suka gak dgn gajet n laptop. Nak beli laptop..masih ada lagi yg lama..pc pun masih berkuasa lg. stakat nie.. pakai vista je la. windows seven takut x support kalau upgrade..yg penting ada streamyx n bleh download 6 or 7 gig sehari..

    ReplyDelete
  2. menang membeli menang memakai..

    ReplyDelete
  3. diens...windows 7 lebih stabil...boleh support ..gerenti punya..mcm xp..

    vista kurang sikit

    ccz...pandai berkata

    ReplyDelete
  4. sebenarnye tak berbaloi berbanding dgn RM 1799. hadiah tu cuma 1% drpd harga laptop tu....

    ReplyDelete
  5. ha...lupa lak...liciense utk apa2 window pun hanya setahun...pastu dah tak valid dah...baik pakai pirate lagi berbaloi...

    ReplyDelete