Sunday, October 14, 2012

Kelebihan Samsung Galaxy S III

Galaxy S3 dipek dengan ciri-ciri pintar yang membolehkan ia memahami dan bertindak balas kepada tindakan kita (bunyinya macam kenal!) seterusnya memberikan pengalaman mudah alih yang paling lancar, semula jadi dan berorientasikan sifat manusia.

Kelebihan :

Reka bentuk - Dari segi reka bentuk, S3 memang agak ringan - 133g dan tahap kenipisannya memang munasabah iaitu 8.6mm. Samsung mendakwa ia telah direka untuk mengoptimumkan cengkaman pegangan kita supaya tidak mudah jatuh dan lancar ketika menaip.

Kapasiti penyimpanan - Galaxy S3 menawarkan pilihan penyimpanan 16GB dan 32GB dengan Samsung menjanjikan versi 64GB akan boleh didapati tidak lama lagi. Telefon ini menyokong slot microSD, yang tidak dimiliki telefon lain seperti iPhone 4S dan HTC One X.

Sistem Operasi — Galaxy S3 akan disetkan pada Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) yang dilaporkan menawarkan teknologi intuitif bagi menyampaikan pengalaman mudah alih peribadi yang unik. Betul, setakat, ICS menawarkan kepakaran tinggi dari aspek antaramuka dan penggunaan lancar, sesuai untuk pelbagai tugas yang kita alami seharian.

Komunikasi Jarak Dekat (NFC) - Galaxy S3 mempunyai teknologi NFC yang membolehkan transaksi tanpa tunai dan pemindahan data dengan hanya menyentuh dua peranti secara serasi bersama. Ia belum diperkenalkan dengan meluas di negara ini tapi lama-kelamaan ia pasti tiba dalam masa terdekat.

S Voice - Galaxy S3 mempunyai suara yang diaktifkan sebagai pembantu peribadi (menyamai fungsi Siri pada iPhone 4s) — suara tersebut digelar S - Antaramuka pengguna bahasa yang maju direka seakan semulajadi tersebut boleh menjawab atau menolak panggilan dan boleh memberitahu keadaan kamera semasa proses rakaman dilakukan. Di samping itu, ia lebih dari mampu untuk menghantar mesej dan e-mel dan menetapkan jadual menggunakan suara saja.

Ciri-ciri tambahan - Panggilan terus, Isyarat Pintar, S Beam, Cast AllShare, AllShare Play dan rakaman Burst pada kameranya ditonjolkan dengan ketara dan sememangnya menjadi aspek penting bagi ICS.

Mengecas secara wayarles - Galaxy S3 mempunyai teknologi pengecastanpa wayar yang direka berdasarkan pengecas induktif. Letak saja telefon anda, ia akan mengecas menerusi platform khusus.

No comments:

Post a Comment