Thursday, December 29, 2011

Beberapa Penambaikan Dalam Skim SBPA 2012 Termasuk Dasar Exit Policy & LNPT!!

Terma-terma Yang Lama SBPA JPA:


Kalau prestasi kakitangan awam di bawah 75 markah maka tak ada kenaikan gaji berlaku.Markah bagi pelaksanaan Dasar pemisah (exit Policy), mana-mana kakitangan awam yang gagal mencapai markah 70 akan dimasukkan dalam Dasar Pemisah.Terima opsyen SBPA atau SSM sehingga 31 Disember 2011Terma-terma SBPA JPA 2012 Yang Terbaru :

Markah bagi Laporan Nilaian Prestasi Tahunan (LNPT) untuk kenaikan gaji dan markah pelaksanaan Dasar Pemisah (Exit Policy) diselaraskan serta-merta. JPA bersetuju untuk menurunkan markah penilaian prestasi bagi kenaikan gaji di bawah skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) daripada 75 kepada 65. Pelaksanaan Dasar Pemisah pula, markah diturunkan daripada 70 kepada 60 di mana tempohnya turut dilanjutkan daripada enam bulan kepada 12 bulan(Pengumuman pada 23 Disember 2011) JPA bersetuju melanjutkan tarikh penerimaan tawaran opsyen SBPA bagi penjawat awam sehingga 15 Jan depan. Wala Terma-terma Yang Lama SBPA JPA:

Kalau prestasi kakitangan awam di bawah 75 markah maka tak ada kenaikan gaji berlaku. Markah bagi pelaksanaan Dasar pemisah (exit Policy), mana-mana kakitanagn awam yang gagal mencapai markah 70 akan dimasukkan dalam Dasar PemisahTerima opsyen SBPA atau SSM sehingga 31 Disember 2011

Perbincangan Semula (SBPA JPA 2012) Antara Cuepacs VS JPA Di Masa Akan Datang?

Diadakan akhir Februari 2012
Isu gaji maksimum dan gred jawatan yang tertinggal

No comments:

Post a Comment